Nordens største SAP-partner søker strategisk tallknuser som ny CFO

Som Nordens største SAP-partner, er Pearl Group en viktig leverandør for konsernledelser og finansdirektører i noen av regionens største foretak og konsern. Nå er selskapet selv på jakt etter ny CFO.

Publisert Sist oppdatert
Trond Skjellerud er adm. direktør i Nordens største SAP-parter Pearl Group. Nå trenger han ny CFO.

Med til sammen 400 konsulenter, spesialister, rådgivere, utviklere og prosjektledere spredt over de nordiske landene, er Pearl Group Nordens største SAP-partner – med tette kundeforhold til økonomiavdelingene og toppsjefene i noen av regionens største foretak.

Men selskapet har veldig hårete mål, og adm. direktør Trond Skjellerud er nå på jakt etter en CFO som skal fylle svært store sko:

– Vi er på en ganske spennende reise i Pearl Group, og jeg ser etter noen som virkelig kan være med å drive denne veksten. Vi trenger en CFO som ikke bare er dyktig på tall, men som også har et sterkt strategisk hode. Det er viktig at personen kan ta helhetsansvar og se de store linjene i arbeidet med finansiell styring og strategisk utvikling, sier han, og fortsetter.

– Fremover har vi store ambisjoner, både organisk og gjennom oppkjøp. Vår nye CFO-en må kunne håndtere komplekse, økonomiske landskap og samtidig kunne støtte resten av lederteamet med innsikt og analyser som driver beslutningene våre.

Trygg nok til å utfordre

Skjellerud selv overtok sjefsstolen i Pearl Group så sent som i fjor sommer, men før det satt han seks år som styreformann i eierselskapet Pearl Investco. Han kjenner med andre ord selskapet godt, og er klar på at han trenger en kandidat med ambisjoner og analytiske ferdigheter, som også er både løsningsorientert og selvstendig. 

– I en slik stilling er det viktig å kunne ta initiativ og drive prosesser fremover. Det er essensielt å kunne bygge gode relasjoner både internt og eksternt. Vi ser etter noen som er trygg nok til å utfordre status quo når det trengs, sier han.

Den nye CFO-en kommer til å være hans høyre hånd og være en sparrings- og samarbeidspartner rundt både små og store beslutninger, og vedkommende vil få en nøkkelposisjon i ledelsen. Skjellerud understreker at han derfor behøver noen han kan stole helt og fullt på – og som kan støtte hele lederteamet med solid innsikt og gode råd.

Faglig vekst

– Dette er med andre ord en veldig sentral rolle i et selskap med store ambisjoner. Det er en flott mulighet til å påvirke og forme fremtiden til Pearl Group. Vi verdsetter og anerkjenner våre ansattes bidrag og er opptatt av at alle skal ha mulighet til å vokse både faglig og personlig.

Han fremholder at selskapets arbeidsmiljø er engasjerende og inkluderende, med vekt på gode og uformelle relasjoner. Og ikke minst: Dette er et selskap med et stort potensiale for videre vekst

– Vi er godt posisjonert for å vokse både organisk og gjennom strategiske oppkjøp. Den kommende perioden vil være avgjørende, og med riktig CFO ved roret er jeg sikker på at vi vil nå målene våre og fortsette med å både vokse og utvikle oss, sier Skjellerud.

Powered by Labrador CMS