Om oss - økonomi24

Om Økonomi 24.com

Økonomi24 skal skrive viktige, nyttige og inspirerende saker med økonomistyring som fellesnevner. Er temaet relevant for CFO eller noen i økonomiavdelingen? Ja, da er vi på saken!

Vi startet Økonomi24.com fordi vi ønsker å bidra til at ansatte i økonomiavdelinger blir bedre i sine roller.

Det kan for eksempel skje gjennom at de bli mer bevisst ulike problemstillinger og motivert til å lære mer om økonomistyring. I en tid hvor digitalisering og kunstig intelligens er på manges lepper skal vi skrive saker som bidrar til å skape riktigere forventninger om hva IT-prosjekter kan gi av fordeler og ulemper. Dessuten snakkes det for lite om heltene i norske økonomiavdelinger. Derfor ønsker vi som startet Økonomi24 også å fortelle om menneskene bak endringer og prestasjoner.

Det er Einar Ravndal (t.v.) og Espen Kvalheim som står bak Økonomi24.com

Folka bak

Einar Ravndal er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Han har journalisterfaring fra Finansavisen, Ukeavisen Ledelse og Ukebrevet Mandag Morgen, og har senere vært kommunikasjonssjef i PwC. Han har dessuten vært markeds- og kommunikasjonsdirektør i House of Control, og han har produsert innhold og levert konsulenttjenester til et stort antall IT-selskaper. Einar er daglig leder i Økonomi24 Media AS.

Espen Kvalheim er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Etter forskjellige dotcom-stillinger på 90-tallet, jobbet han 10 år som journalist i Finansavisen, hvor han blant annet startet avisens bilag for regnskap og økonomistyring. Espen er dessuten tidligere kommunikasjonssjef i KPMG. Han har jobbet som selvstendig konsulent og innholdsprodusent siden 2016, og var blant annet redaktør for Regnskap Norges medlemsmagasin fra 2018 til 2024. Espen er redaktør i Økonomi24.com.

Hva som er og ikke er saker for Økonomi24

La oss ta et knippe eksempler. Det er ikke en viktig sak for Økonomi24 at et børsnotert selskap kommer med positive kvartalstall, at den norske kronen svekker seg mot dollar, eller at lånerentene stiger. Derimot vil vi gjerne skrive om hvordan CFO og økonomiavdelingen har jobbet for å øke lønnsomheten i det børsnoterte selskapet; hvordan bedriften tilpasser seg gjennom innkjøp, prising og finansielle grep når valutakursene svinger; og hvordan bedriften endrer finansiering, investeringer eller drift når penger blir dyrere eller billigere.

Det er heller ikke en viktig sak for Økonomi24 at en ERP-løsning får en ros fra Gartner, men vi skriver gjerne om implementeringen eller forbedringene som selskap X opplevde da de tok i bruk denne ERP-løsningen. At omfanget av korrupsjon øker i verden kommer vi ikke til å skrive så mye om, men vi omtaler gjerne grepene som en CFO har tatt (eller bør ta) for å forebygge hvitvasking.

Kjenner du til en suksesshistorie fra en økonomiavdeling? Har du forslag til hva vi burde skive om? Vet du om noen som har skiftet jobb? Har du skrevet kronikk om noe du mener er viktig for CFO eller for bransjen av gode hjelpere til økonomiavdelingen? Da vil vi gjerne høre fra deg. E-posten er redaksjonen@okonomi24.com. Innboksen er åpen!

Powered by Labrador CMS