Retningslinjer for kronikker
Som en nyhetsavis om økonomistyring, vil Økonomi24 prioritere kronikker med et konkret og aktuelt budskap på dette området. Vi anbefaler at du begrenser deg til rundt 4.500 tegn (inkludert mellomrom), og i hvert fall ikke overskrider 6.000 tegn.
Generelle skrivetips:
- Begynn med konklusjonen og skriv med fallende viktighet. Ikke spar det beste poenget til slutt.
- Fortell gjerne kort hvorfor du er en god avsender av budskapet i kronikken (etos).
- Husk at det du skriver må være relevant for målgruppen, og at leserne til Økonomi24 er folk som jobber i, for eller med en økonomiavdeling.
- Beskriv gjerne indirekte hva som er problemet, hva som vil skje om det ikke løses, hvorfor en løsning trengs, hvordan ting kan løses, og de positive effektene som kan oppnås (logos).
- Har du en anekdote som beskriver problemstillingen, eller en annen måte å appellere til leserens følelser og gjenkjennelse? Bruk disse (patos)!
Send kronikken til redaksjonen@okonomi24.com
-
På tide å planlegge årsoppgjøret!
God planlegging er en viktig del av årsoppgjørsprosessen. For å få et effektivt årsoppgjør må du planlegge og kommunisere med involverte parter i god tid.
-
Er din bedrift klar til å bytte datasystemer hvis Trump vinner valget?
Vinner Trump valget i USA til uken, kan bruk av enkelte tjenester fra amerikanske leverandører som Microsoft, Google, Apple og andre bli ulovlig. I denne kronikken spør teknologiadvokat Jan Sandtrø om din bedrift er klar for dette, og forklarer hvorfor dere bør ha alternativer på plass.
-
Kommer kunstig intelligens til å overta IR-jobben?
Relasjoner, strategisk forståelse, markedspsykologi, krisehåndtering... Det er fortsatt mange ting KI ikke kan gjøre – hvor menneskelig kommunikasjon med investorene er avgjørende.
-
CSRD: Vanskeligere å jukse med bærekraftstall
Vi har sett eksempler der bonuser er blitt utbetalt basert på selskapets påståtte positive utvikling innen bærekraft. Ved å kreve detaljert og pålitelig rapportering av ikke-finansiell informasjon, blir det vanskeligere for selskaper å skjule uetiske praksiser, skriver gransker og advokat Nicolai Skridshol.
-
Effektivt likestillingsarbeid som ikke koster skjorta
Knappe ressurser til tross, det finnes effektive strategier for å fremme likestilling i arbeidslivet. Syv konkrete tiltak presenteres for å integrere likestillingsarbeid i hverdagen og skape varig endring med begrensede midler.
-
Risikostyring i praksis: Når tradisjonelle forsikringer ikke strekker til
God helhetlig risikostyring vil for de aller fleste virksomheter innebære at også forsikringsdekning inngår i den helhetlige tilnærmingen for å håndtere risikobildet. Og på samme måte som for internkontrollen må man også vite at den faktisk fungerer.
-
Nå er tiden for å finpusse equity-storyen
Når fusjoner, oppkjøp og børsnoteringer endelig begynner å bevege på seg igjen, er det på tide for selskapet å finpusse den positive og troverdige historien om potensialet for verdiskaping, skriver partner Jo Christian Lund-Steigedal i Corporate Communications.
-
Økonomiavdelingen må være på vakt når flere får betalingsproblemer
Ferske tall viser at betalingsproblemene øker blant bedrifter og privatpersoner. Analysesjef Christoffer Steen-Hansen i Kredinor kommer med sine råd til hvordan CFO og økonomiavdelingen kan spille en viktig rolle i slike tider.
-
Finansdirektører må ta tak i generativ kunstig intelligens – her er hvordan!
Det er finansdirektørs ansvar å utforske potensialet i kunstig intelligens, mener Hans Ragnar Berg og Jarle Hildrum i Deloitte. Målet må være å sikre at virksomheten ikke går glipp av muligheter til å drive mer effektivt og levere høyere kvalitet til kundene.