Retningslinjer for kronikker
Som en nyhetsavis om økonomistyring, vil Økonomi24 prioritere kronikker med et konkret og aktuelt budskap på dette området. Vi anbefaler at du begrenser deg til rundt 4.500 tegn (inkludert mellomrom), og i hvert fall ikke overskrider 6.000 tegn.
Generelle skrivetips:
- Begynn med konklusjonen og skriv med fallende viktighet. Ikke spar det beste poenget til slutt.
- Fortell gjerne kort hvorfor du er en god avsender av budskapet i kronikken (etos).
- Husk at det du skriver må være relevant for målgruppen, og at leserne til Økonomi24 er folk som jobber i, for eller med en økonomiavdeling.
- Beskriv gjerne indirekte hva som er problemet, hva som vil skje om det ikke løses, hvorfor en løsning trengs, hvordan ting kan løses, og de positive effektene som kan oppnås (logos).
- Har du en anekdote som beskriver problemstillingen, eller en annen måte å appellere til leserens følelser og gjenkjennelse? Bruk disse (patos)!
Send kronikken til redaksjonen@okonomi24.com
-
Nordmenn frykter fri flyt av AI
Nordmenn har lav tillit til etisk bruk av AI, viser en ny KPMG-undersøkelse. I denne kronikken forteller KPMG-sjef Rune Skjelvan hvorfor det er et forbrukerproblem som norske bedrifter bør ta på største alvor.
-
25 år med styreverv – hva har jeg lært?
For økonomer og CFO-er, som allerede jobber tett på tall, beslutninger og risikovurderinger, er det en naturlig forlengelse av den strategiske delen av rollen å søke styreverv, skriver Sigurd Grayston Skjørestad.
-
Aldri har risikovurderinger vært viktigere
Når vi ser hvor fort verden endrer seg, er det overraskende at EU vil utsette kravene om aktsomhetsvurderinger. Hvordan kan dette henge sammen med EUs veikart for økt konkurransekraft, spør Mette Fossum i Sustainability AS i denne kronikken.
-
Bærekraft som driver for konkurransekraft og innovasjon i Europa
Ja, CSRD er full av rapporteringskrav som ingen andre enn revisor vil bry seg om. Men hvorfor ikke heller bruke bærekraft som vår langsiktige måte å gjøre Europa mer konkurransedyktig på?
-
Bærekraftsrapportering som en del av løsningen
I en kommende bok introduserer Dr. Carmen Olsen begrepet «bærekraftsføring» for å vise hvordan organisasjoner kan bruke regnskap til å legge grunnlaget for ansvarlig og bærekraftig rapportering.
-
Muligheter, utfordringer og veien videre
Økonomiavdelinger bør involvere kolleger og starte i det små ved å teste ut KI-løsninger i mindre skala før de ruller dem ut på hele organisasjonen, skriver Knut Inge Buset i Cognizant.
-
Hvor lenge holder din bedrift uten internett?
Hvis internett forsvinner i en uke eller to, er det «big trouble» for svært mange – det vil ramme kassasystemer, salg, økonomistyring, lagerkontroll og leverandørkjeder. Har din bedrift beredskapsplanene klar?
-
På tide å planlegge årsoppgjøret!
God planlegging er en viktig del av årsoppgjørsprosessen. For å få et effektivt årsoppgjør må du planlegge og kommunisere med involverte parter i god tid.
-
Er din bedrift klar til å bytte datasystemer hvis Trump vinner valget?
Vinner Trump valget i USA til uken, kan bruk av enkelte tjenester fra amerikanske leverandører som Microsoft, Google, Apple og andre bli ulovlig. I denne kronikken spør teknologiadvokat Jan Sandtrø om din bedrift er klar for dette, og forklarer hvorfor dere bør ha alternativer på plass.
-
Kommer kunstig intelligens til å overta IR-jobben?
Relasjoner, strategisk forståelse, markedspsykologi, krisehåndtering... Det er fortsatt mange ting KI ikke kan gjøre – hvor menneskelig kommunikasjon med investorene er avgjørende.