Ny nettavis om økonomistyring:

Derfor starter vi Økonomi24

En viktig, udekket nisje. Et stort publikum med mange profesjonelle utfordringer. Flere tiår med erfaring fra bransjen, og et ønske om å skape en kanal for gode historier om økonomistyring. Det er de viktigste ingrediensene til at vi lager denne nye nettavisen for deg som jobber i, med eller for norske økonomiavdelinger.

Einar Ravndal (t.v.) og Espen Kvalheim startet Økonomi24.com på forsommeren 2024.
Publisert Sist oppdatert

I artikkelen som vi skriver om Deloittes CFO-undersøkelse, sier en stor andel av de spurte at de har fått flere og større oppgaver å løse det siste året. Det er mange problemstillinger som økonomiavdelingene og deres ledere må løse, for eksempel:

  • Digitalisering av økonomistyringen, ikke minst ved bruk av AI. 

  • Digitale trusler, inkludert svindelforsøk rettet mot bokføring.

  • Rapportering av bærekraft og samfunnsansvar blir i økende grad obligatorisk.

  • Uro i verden endrer spillereglene også for bedrifters finansiering. 

Legg så til at mange CFOer har ansvaret for å gjøre selskapets rapportering klar for børsnotering eller oppkjøp. En del må også forholde seg til korrupsjonslovgivning og risiko for hvitvasking i andre land. Nye utfordringer krever nye typer kompetanse. Og så videre. 

For å hjelpe økonomiavdelingene til å løse oppgavene står en hel «leverandørindustri» klar med sine produkter og tjenester. Disse står selv midt i en spennende utvikling: Nye tjenester, bransjeglidning, vekst, oppkjøp og ikke minst teknologiske gjennombrudd...

Når vi velger å starte Økonomi24.com, er en grunnleggende årsak at vi er overbevist om at det trengs en «lokalavis» til denne landsbyen av økonomimedarbeidere og deres hjelpere. Økonomi24 skal skrive nyttig, inspirerende, kritisk, tankevekkende og utforskende om alt som er relevant for økonomistyring.

Det er en nisje som vi mener at eksisterende medier betjener i liten grad, og en nisje vi selv har flere tiårs erfaring i. Vi elsker å stille spørsmål og å skrive, vi kjenner målgruppene godt som både rådgivere og journalister, og vi ivrer etter å lære mer om alle utfordringene de møter i sin hverdag og fremtid.

Økonomi24.com lykkes kun dersom vi får lesere og bransjen med på laget. Derfor trenger vi dine innspill til hva vi bør skrive om. Kun når vi lykkes med kvalitet, kvantitet og relevans på bred front, vil vi treffe leserne der det teller. Send oss gjerne en epost allerede i dag til redaksjonen@okonomi24.com. (Ja, det er dot com.)

I overskuelig fremtid ser vi for oss å være en gratis og åpen nettavis, ikke minst fordi vi håper å bygge trafikk og lesere ved at dere deler saker med andre. Vi håper at Økonomi24 blir et attraktivt sted å annonsere stillinger, produkter og tjenester overfor målgruppen. 

Avslutningsvis vil vi takke juristen og journalisten Kjetil Kolsrud for inspirasjon til å starte nettavis for en relativt smal nisje. For ikke mange årene siden startet Kolsrud Rett24, hvor han skriver nyheter om juss for landets jurister og advokater. Hvis Økonomi24.com kan treffe vår egen målgruppe – CFOer og andre som jobber i, med og for økonomiavdelingen – bare halvparten så godt, er vi godt på vei!

Powered by Labrador CMS