Søker ERP-spesialister: Der økonomer blir teknologer

ERP-løsninger handler om mer enn IT. Derfor søker Xledger økonomer til å hjelpe kundene og utvikle produktet. Vi spurte hvem de ser etter.

Selma Emine Karagøz og Karianne Bakke Gjengedal
Publisert Sist oppdatert

I Økonomi24 ønsker vi å snakke med arbeidsgivere som skal ansette økonomer, for å høre hva de anser som spennende ved stillingene. Ser dere etter en kandidat til et interessant oppdrag eller arbeidssted? Send tipset til redaksjonen@okonomi24.com

Gjør kundene til bedre brukere

Først ut er ERP-leverandøren Xledger som ser etter ERP-spesialister – gjerne med økonomibakgrunn. Vi tok en prat med Selma Emine Karagøz og Karianne Bakke Gjengedal. Deres stillingsbeskrivelser er henholdsvis Senior ERP Specialist og Direktør for supporttjenester.

Bakke Gjengedal sier at hverdagen i hennes avdeling kort fortalt handler om å bistå kundene med riktig og effektiv bruk av Xledger. De har mer enn 100.000 brukere, og det oppstår hele tiden behov for å løse systemtekniske utfordringer som deres interne eller partnernes superbrukere ikke klarer å løse.

– Det betyr en hverdag der du får bryne deg på kompliserte problemstillinger, og virkelig får bygget dyp fagekspertise. Samtidig hjelper vi virksomhetene med å ta i bruk beste praksis, og vår bistand resulterer i mange fornøyde brukere, sier hun. 

Et team med variert bakgrunn

Bakke Gjengedal er utdannet siviløkonom, og før hun begynte i Xledger var hun leder i et IT-driftsselskap. Karagøz har bakgrunn som financial controller i hotellbransjen før hun begynte i Xledger. Hun sier at kandidatene kan ha variert bakgrunn, og viser til dagens kolleger:

– Vi som jobber her har økonomi- eller finansbakgrunn, men med sterk interesse for teknologi. Sammen med meg i avdelingen jobber det nå folk med bakgrunn som CFO/økonomisjef, revisor og controller, men også en lærer. Vi har flere statsautoriserte regnskapsførere, men også noen som kommer rett fra skolebenken. 

– Jobben i Xledger gir meg svært god innsikt i teknologi, arbeidsprosesser og kunnskap om lover/regler som benyttes i dagens økonomiavdelinger. Men aller viktigst er at vi i hverdagen opplever at vi har spennende arbeidsoppgaver og at vi har det veldig gøy sammen, sier Karagøz. 

Nysgjerrige mennesker i skjæringspunktet mellom økonomi og teknologi

– Hvilke personlige egenskaper vil dere trekke frem som de viktigste?

– Support tar ofte rollen som oversetter mellom økonomi og teknologi. Det krever fagkompetanse for å forstå hva som etterspørres, samtidig som du må være nysgjerrig, samarbeidsvillig og løsningsorientert, sier Bakke Gjengedal. Karagøz følger opp:

– Og de må like å jobbe i team. Jeg bruker mye av min fagkompetanse til å forstå hva brukerne etterspør. Så må jeg oversette dette for teknologer og andre spesialister. Det handler om å finne løsninger gjennom å kunne grave seg ned i det vi skal løse sammen med andre eksperter.

Tar konkret del i produktutviklingen

– Hva kan dere si om den delen av utviklingen av produktet som ERP-spesialisten er involvert i?

– Vi sitter så tett på markedet at vi vet hva som fungerer og hva som trengs å forbedres. Det gjør at alle ansatte på support deltar i produktgrupper og har god dialog med Xledgers utviklere i etasjen under oss. Enhver feil som kommer til vår supportavdeling er også et utgangspunkt for å se på hvordan en kunde kan løse sine behov på en bedre måte, sier Bakke Gjengedal.

– Hva er typiske karriereveier videre for slike ERP-spesialister, internt i Xledger og utenfor?

– I vår supportavdeling starter man ofte som ERP-spesialist, før man går gradene som senior ERP Spesialist og blir Prinsipal ERP Spesialist. Men vi ser at det jevnlig også dukker opp andre muligheter: For eksempel service level manager, partneransvarlig, direktekundeansvarlig eller å jobbe med ESG, sier Karagøz. 

Teach skills, hire for attitude

– Hvordan vil de som ansettes legge merke til Xledgers kultur og verdier?

– Vi vet at mye av det faglige innen økonomi og teknologi kan læres. Derfor er vi opptatt av å ansette de som vil hverandre vel, og som ønsker å bidra til et godt arbeidsmiljø. Har de i tillegg en interesse for å gå i bresjen for digitalisering av økonomifeltet, så er det en veldig god match, sier Karagøz.

Powered by Labrador CMS