Xledger i sterk vekst, og lover kundene enda mer

Det norske ERP-selskapet Xledger vokste med nærmere 30 prosent i 2023. Nå forteller de om investeringene som skal bidra til å doble inntektene de neste tre årene.

Adm. dir. Ove Jarle Carlsen (t.v) i Xledger Norge sammen med gründer og styreleder Jarle Sky i Xledger
Publisert Sist oppdatert

I 2023 fikk Xledger en omsetning på 490 millioner kroner. Selskapet er etablert i Norge, Sverige, Storbritannia og USA. Omsetningen i Norge var 350 millioner kroner, en dobling siden 2019.

I en pressemelding skriver selskapet at økende lønnsomhet har gjort at Xledger har kunnet gjøre store investeringer i produkt, marked og økosystem. Dette bidrar til at de sier at Xledger er i rute til å nå milliardomsetning i 2026. Til Økonomi24.com utdyper administrerende direktør Ove Jørgen Carlsen i Xledger Norge investeringene slik:

– Vi styrker oss på automatisering, blant annet ved å ta i bruk kunstig intelligens. Vi styrker oss på innsikt ved nye verktøy for virksomhetsstyring, der vi også drar nytte av eksterne data. Og vi styrker oss på skalering ved investering i teknologiplattformen for å forbedre ytelse og en allerede svært høy oppetid. 

– Brukere som har vært med oss en stund ser at vi har gjort store sprang på innsikt med nye business intelligence dashbord, og til høsten kommer en ESG-løsning. Vi dekker alle bransjer, og har en særlig spiss med gode samarbeid på bransjeaktører på eiendom, konsulent, sjømat, kraft og entreprenør. Det gjør at vi leverer ende-til ende arbeidsprosesser på tvers av systemer som skaper unike verdiforslag mot kunde, sier Carlsen.

Veien til 2026 handler ikke minst om å ta i bruk kunstig intelligens:

– 2024 blir året for implementering og realitetsorientering når det gjelder kunstig intelligens innen økonomistyring. I Xledger har vi helt siden starten av 2000-tallet jobbet systematisk med maskinlæring, som gjør oss særdeles godt posisjonert til å utvikle funksjonalitet for automatisering av økonomi- og regnskapsoppgaver, sier Carlsen.

Powered by Labrador CMS