Økokrim blir «riksdekkende» – nye stillinger ute nå

Stadig flere ser ut til å være interessert i å «snyte før de kan nyte», og Økokrim ansetter derfor 24 spesialetterforskere over hele landet. Målet er å bekjempe og forebygge profittmotivert kriminalitet gjennom å inndra mer verdier fra de kriminelle.

Nå gjør Økokrim-sjef Pål Lønseth det mulig å jobbe for Økokrim selv om man ikke bor i Oslo.

Regjeringen har tildelt 50 millioner kroner for å styrke arbeidet med å inndra utbytte fra straffbare handlinger, og det er nå besluttet at Økokrim skal ansette 24 spesialetterforskere over hele landet. 

Fristen for å søke på de nyopprettede stillingene er 25. mai, og du kan søke på stillingene her.

– Nå er det mulig å jobbe for Økokrim selv om man ikke bor i Oslo. Sånn sett er dette en desentralisering og utvidelse av vår virksomhet. Vi trenger mer kompetanse og kapasitet lokalt, på blant annet økonomi for å lykkes med å ta pengene fra de kriminelle, og vil oppfordre interesserte i å søke på stillingene våre. Det er en unik mulighet til å bidra i bekjempelsen av alvorlig og samfunnstruende kriminalitet, sier Økokrim-sjef Pål Lønseth. 

Ambisiøs satsing

Med satsingen dobles ambisjonene for inndragning nasjonalt. I 2024 tok politiet inn om lag en halv milliard kroner i inndragning og erstatning. Målet er at politidistrikt og særorgan årlig skal ta inn til sammen en milliard kroner i inndragning og erstatning, på lengre sikt enda høyere beløp.

– Det er tidkrevende og til tider komplisert å sikre verdier underveis i etterforskninger. For å lykkes med inndragning, må vi derfor også ha kompetanse, kapasitet og oppmerksomhet på dette over hele landet, sier Lønseth. 

Kriminalitetens motor

Inndragning er også en viktig faktor for å bekjempe kriminelle nettverk. Store beløp fra ulike kriminelle handlinger inngår i en kriminell økonomi som understøtter virksomheten til kriminelle nettverk. 

– Inndragning er mer kriminalpreventivt enn fengsel. Derfor er det viktig å ta verdiene fra de kriminelle.

Pål Lønseth,
Økokrim

Alvorlig profittgenererende kriminalitet skaper et behov for hvitvaskingstjenester, er en driver for korrupsjon og fører til kriminell økonomi der utbytte fra kriminalitet investeres i det legale markedet. Dette er kriminalitetens motor, og er svært samfunnskadelig.

– Inndragning er mer kriminalpreventivt enn fengsel. Derfor er det viktig å ta verdiene fra de kriminelle, sier Lønseth. 

De Økokrim-ansatte spesialetterforskerne vil bli plassert i seks regioner, og skal dekke alle landets politidistrikt:

  • Tromsø
  • Trondheim
  • Bergen
  • Oslo
  • Larvik
  • Lillestrøm/Grålum
Powered by Labrador CMS