Pia Christine Helland ny CFO i Småkraft AS

Pia Christine Helland blir ny CFO i Småkraft AS. Hun forlater dermed Danske Bank, hvor hun har vært leder for bedriftsmarkedet, region Vestlandet, siden februar i år.

Pia Christine Helland går fra Danske Bank til jobb som CFO i Småkraft AS.
Publisert Sist oppdatert

Småkraft

  • Eier og driver 235 småkraftverk i Norge og Sverige.
  • Produserer 2,1 TWh elektrisitet årlig. 
  • Samarbeider med mer enn 1.100 grunneiere
  • 32 ansatte fordelt på kontorer i Bergen, Sandnes, Harstad, Flatanger, Verdal, Dale, Førde og Oslo og Gävle, Sverige.

Småkraft kunngjorde torsdag i en pressemelding å ha utnevnt Pia Christine Helland til ny finansdirektør (CFO).

– Pia Christine har en imponerende faglig bakgrunn, og hun har gjennom hele sin karriere vist solid kompetanse og gode resultater innen områder som gjeldsfinansiering, fusjoner & oppkjøp, egenkapitalfinansiering samt bærekraftig finansiering. Med lidenskap for fremtidens energiløsninger blir hun en sentral bidragsyter til teamet vårt, sier Terje Vedeler, adm. direktør i Småkraft. 

Pia Christine Helland (født 1976) kommer til Småkraft fra Danske Bank, hvor hun er leder for bedriftsmarkedet, region Vestlandet. Tidligere jobbet hun 19 år i DNB Bank, hvor hun har hatt ulike roller som rådgiver og leder, herunder fokus på bærekraftig finansiering, ESG og energiomstillingsløsninger. Hun har også bakgrunn fra corporate finance i Carnegie og Credit Suisse First Boston. Helland er utdannet siviløkonom fra NHH og cand. jur fra Universitetet i Bergen. 

– Da denne muligheten dukket opp, kunne jeg rett og slett ikke si nei. Jeg ser virkelig frem til å begynne i Småkraft, og bruke min erfaring fra mange år med fokus på det grønne skiftet fra banksiden. Småkraft er gode på verdiskaping for lokalsamfunn, grunneiere, samfunnet og finansielle investorer, og jeg gleder meg til å bli en del av Småkraft-familien, sier Pia Christine Helland. 

Hun starter i sin nye stilling 12. august 2024, når Erik Røysem Sterud forlater Småkraft for å bli finansdirektør i undervannstjenesteselskapet Submara.

– Erik har spilt en stor og sentral rolle i å etablere Småkraft som en viktig bidragsyter til økt produksjon av fornybar energi i Norge og Sverige. I løpet av sine syv år i selskapet har Småkraft gjort utallige oppkjøp, hentet betydelig kapital i det nasjonale og internasjonale markedet, og ytterligere styrket finansorganisasjonen vår. På vegne av selskapet vil jeg takke Erik for hans bidrag til Småkraft og ønske ham lykke til videre, sier konsernsjef Terje Vedeler.

Powered by Labrador CMS